Rubeola

Didier GRANDGEROGE, pediatru homeopat, FREJUS, Franța: Tratamentul homeopatic al RUBEOLEI

MARTIE 2011-03-13

Rubeola este una din principalele maladii infantile. După o incubație de 15 zile se face – timp de două-trei zile – o febra moderată, cu adenopatie retroccipitală apoi o erupție cu mici macule diseminate din creștet până în tălpi, timp de 3 până la 5 zile. Această boală de origine virală, begnină poate da, în primele 5 luni de sarcină, grave leziune fetale. Există un vaccin, dar este puțin eficace și am întâlnit mai multe cazuri de femei vaccinate care se trezeau în timpul sarcinii fiind seronegative pentru rubeolă. E preferabil să faci o rubeolă la vârstă mică când lasă o imunitate definitivă. E bine de știut că după o rubeolă se poate instala un teren reumatismal cronic.

SIMBOLICA RUBEOLEI

Este asemănătoare cu aceea a rujeolei ajutând copilul să se elibereze de toxinele eliberate în ”stadiul ORAL” al lui FREUD, cu legătura lui fuzională mamă-copil.

TRATAMENTUL ALOPATIC

În această afecțiune sunt propuse puține medicamente în afara antitermicelor în stadiul inițial și a anti-inflamatoarelor în caz de reumatism acut.

TRATAMENTUL HOMEOPATIC

Tratament preventiv: După contact putem propune o priză din nosodul RUBEOLINUM 15CH sau în lipsa lui ROR 15CH.

PULSATILLA 7CH este preincipalul remediu, copil plângăcios, încins, atârnat de mama sa și de ursuleții săi, absența setei. ”Nu vreu să-mi părăsesc mama!”.

SULFUR 7CH: copil vesel, călduros, jucăus, calm, care se lasă cu plăcere murdar și neglijent. Sete mare ”eu știu tot, eu nu am nevoie de nimeni!”

COMPLICAȚIILE REUMATISMALE

Pe lângă nosodul RUBEOLINUM, remediul va fi adeseori HURA BRASILIENS, de la 7CH la 30CH. Acest remediu corespunde angoasei legate de moartea copilului: antecedente de copil mort în familie, avorturi, întreruperi voluntare de sarcină. Acest remediu este făcut din latex, substanță prezentă în articulații. În patogenezia sa braziliană, BENOIT MURE relartează despre vise cu copii morți.

OBSERVAȚII

LYDIA, 18 ani într-o zi se acoperă de bubițe roșii pe tot corpul provocând râsul prietenilor săi. Examenul clinic arată prezența a numeroși mici ganglioni nucali. I se pune diagnosticul de rubeolă. În următoarele 3 zile erupția coboară la membrele inferioare. Dar a treia zi, trezindu-se dimineața cere să fie ajutată: toate articulațiile sunt roșii, dureroase și umflate. Nu se mai poate mișca. ”În plus am avut un coșmar oribil: eram în timpul revoluției franceze urcam pe eșafod!”. Arunc un ochi pe rubrica ”visează capete tăiate” și găsesc remediul HURA BRASILIENSIS pe care îl dau în 7CH. Totul reintră rapid în ordine. În continuare remediul va trebui să-l ia în diluții crescătoare pentru a calma mici crize de reumatism la nivelul halucelor și gleznelor. Mă interesez și aflu că această tânără era născută după un avort terapeutic.

LEO îmi este adus la consultație la vârsta de 6 luni. El suferă de rubeolă congenitală cu atingere oculară: glaucom evolutiv care necesită încă de la naștere, în fiecare lună o intervenție chirurgicală la ochiul drept, iar ochiul stâng are cataractă congenitală; pe scurt este aproape orb, dar rămâne calm, surâzător la examenul clinic, ceea ce mă face să-i dau remediul SULFUR. După o doză în 7CH glaucomul dispare și nu va mai fi niciodată operat. Repet remediul în diluții crescătoare până la 10000k și am plăcuta surpriză să văd dispărând calcificările din ochiul stâng. La vârsta de 18 luni este un copil fără probleme care vede perfect.

Traducere din limba franceză, sursa: http://www.homeopathe.org/seances.php