Despre SRHoT

Asociatia SRHoTSOCIETATEA ROMANA DE HOMEOTERAPIE – a luat fiinta in iunie 2011 ca organizatie nonprofit nonguvernamentala, avand ca menire principala lobby-ul pentru diversele metode terapeutice care folosesc medicamente preparate dupa tehnica homeopata. Informatiile privind definitia si domeniul homeoterapiei sunt preluate dintr-un document elaborat de ECPM – European Council of Doctors for Plurality in Medicine, care a avut loc la Bruxelles la 20 martie 1997 sub presedintia Prof. Dr. H. Heine.

SRHoT isi propune sa atraga in structurile ei figuri proeminente ale homeoterapiei atat din domeniul terapeutic cat si din domeniul cercetarii.

Unele sondaje facute in tarile Comunitatii Europene arata ca o mare majoritate a populatiei se trateaza sau doreste sa se trateze prin medicamente preparate homeopatic. Prin denumirea generica de homeoterapie se intelege totalitatea terapiilor care folosesc medicamente diluate si dinamizate conform farmacopeelor nationale din Germania, Anglia, Franta, SUA. Medicamentele homeopatice sunt administrate atat dupa principiile homeopatiei hahnemanniene (clasica) cat si in conformitate cu alte orientari terapeutice cum ar fi homeopatia clinica (pluralista), complexhomeopatia,terapia antihomotoxica, homotoxicologia, terapia cu sarurile schussler, homeopatia prin rezonanta, gemoterapia etc.

Diversele tendinte terapeutice se deosebesc unele de altele prin conceptia lor despre boala si criteriile de alegere a medicamentelor. In domeniul homeoterapiei folosim atat remedii homeopatice unitare cat si preparate compuse (complexe) .